Η φύση προίκισε τη Κρήτη με τα καλύτερα “υλικά”

Η φύση στην Κρήτη, παρουσιάζει μια ιδιαίτερη ιδιομορφία, με απαράμιλλες ομορφιές από νομό σε νομό. Η Κρήτη εναλλάσσετε ανάμεσα στην άγρια ομορφιά όπου έχει διαλέξει ως τόπο του ο Γυπαετός και στις παραδεισένιες παραλίες όπου έχει διαλέξει για να ωοτοκεί η περίφημη θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα. Από άκρη σε άκρη συναντάς διαφορετικές απρόβλεπτες ομορφιές, όπως ο Ψηλορείτης και τα Λευκά όροι όπου νομίζει κανείς ότι βρίσκεται τουλάχιστον σε Αλπινικό τοπίο, μέχρι την περίφημη παραλία του Βάϊ, όπου έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε τροπικό νησί του ειρηνικού ωκεανού. Ένα νησί όπου τα έχει όλα.

Το λάδι και το κρασί εδώ ρέουν άφθονα μιας και η γη της είναι πλούσια και ευνοεί τη καλλιέργεια Ελαιόδεντρων και σταφυλιών. Το ποιο σημαντικό είναι ότι οι καρποί παράγονται ποιοτικά και τα καθιστούν μοναδικά στο κόσμο.
Η Κρήτη παράγει κηπευτικά φρούτα και σε ορισμένες περιοχές παράγονται μπανάνες.
Πέραν όμως της συστηματικής καλλιέργειας, η γη παράγει από μόνη της προϊόντα που τα προσφέρει πλούσια προς βρώση, όπως μανιτάρια, χόρτα, βότανα, χοχλιούς.
Τα απέραντα φαράγγια, οι αμέτρητες σπηλιές, οι απέραντες παραλίες, δημιουργούν αυτό το μοναδικό στο κόσμο, πανέμορφο πάζλ που ονομάζεται Κρήτη.

ButtonChania
ButtonRethymno
ButtonHeraklion
ButtonLassithi