Στις περίφημες παραλίες της Αμμουδάρας, του Καρτερού, του Τομπρούκ, των Μαλλίων, της Χερσονήσου συγκεντρώνονται κάθε χρόνο χιλιάδες λάτρεις της θάλασσας και του ήλιου. Στις περισσότερες έχουν δημιουργηθεί υποδομές για θαλάσσια αθλήματα, όπως το βόλεϊ παραλίας, αλλά και πλήθος ταβερνών, καφετεριών και κέντρων διασκέδασης προσφέροντας έτσι εναλλακτικές δυνατότητες για έντονη νυχτερινή ζωή δίπλα στη θάλασσα.

Παραλία Αμμουδάρας

ammoudara900x600

Η Αμμουδάρα είναι η μεγάλη και αμμουδερή παραλία που εκτείνεται μπροστά στον ομώνυμο οικισμό-σημαντικό τουριστικό θέρετρο στον ανοικτό κόλπο του Ηρακλείου. Βρίσκεται 5 χιλιόμετρα Δυτικά από τη πόλη του Ηρακλείου.

Αγία Πελαγία

agia-pelagia900x600

Η παραλία μπροστά στο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της Αγίας Πελαγίας βρίσκεται 16 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά από το Ηράκλειο, 1 χιλιόμετρο από την Εθνική οδό Ρεθύμνου-Ηρακλείου, και είναι μια παραλία με αμμουδιά που δεν επηρεάζεται από τα μελτέμια και τους Βορειοδυτικούς ανέμους της περιοχής.

Παλαιόκαστρo

paleokastro900x600

Η μικρή παραλία με βότσαλα στο βρίσκεται 10 χιλιόμετρα Δυτικά από το Ηράκλειο, λίγα μέτρα από την Εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου.

Λινοπεράματα

linoperamata900x600

Τα Λινοπεράματα είναι η παραλία μπροστά στον ομώνυμο οικισμό-τουριστικό θέρετρο στον ανοικτό κόλπο του Ηρακλείου. Βρίσκεται 8 χιλιόμετρα Δυτικά από τη πόλη του Ηρακλείου.

Κερατόκαμπος

keratokampos900x600

Ο Κερατόκαμπος βρίσκεται σε απόσταση 71 περίπου χιλιομέτρων Νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο και είναι μια μεγάλη παραλία με βότσαλα και περιοδικά και με τμήματα με άμμο.

Φόδελε

fodele900x600

Η παραλία βρίσκεται 3 χιλιόμετρα Βόρεια από το γραφικό χωριό Φόδελε και σε απόσταση 23 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο (Νέα Εθνική Οδός Ηρακλείου-Ρεθύμνου), 1000 μέτρα περίπου από την Εθνική.

Λυγαριά

ligaria900x600

Η αμμουδερή παραλία 2 χιλιόμετρα Ανατολικότερα από το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Πελαγίας, βρίσκεται 16 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά από το Ηράκλειο, 2 χιλιόμετρα περίπου από την Εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου.

Μονοναύτης

mononautis900x600

Η παραλία βρίσκεται 1 χιλιόμετρο Βόρεια από το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Πελαγίας και σε απόσταση 17 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά από το Ηράκλειο (Νέα Εθνική Οδός Ηρακλείου-Ρεθύμνου), 3-4 χιλιόμετρα περίπου από την Εθνική.

Γούρνες

gournes900x600

Η παραλία Γούρνες είναι μια αμμουδερή παραλία κοντά στο ομώνυμο χωριό και στο τουριστικό θέρετρο Χάνι Κοκκίνη (2 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά) στην ανοικτή θάλασσα του Κρητικού Πελάγους. Βρίσκεται 17 χιλιόμετρα Ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου.

Λιμανάκια

limanakia900x600

Τα Λιμανάκια είναι μερικές πολύ μικρές αμμουδερές παραλίες δυτικά από τον Λιμένα στην ανοικτή θάλασσα του Κρητικού Πελάγους, κοντά στην παραλία των Γυμνιστών. Βρίσκονται 28 περίπου χιλιόμετρα Ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου.

Σταλίδα

stalida900x600

Η παραλία Σταλίδα είναι μια αβαθής αμμουδερή παραλία μπροστά στο τουριστικό θέρετρο της Σταλίδας, στην ανοικτή θάλασσα του Κρητικού Πελάγους. Βρίσκεται 33 χιλιόμετρα Ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου.

Μάλια

malia900x600

Η παραλία των Μαλίων είναι η μεγάλη αμμουδερή παραλία με μήκος πάνω από 6 χιλιόμετρα, μπροστά στο τουριστικό θέρετρο Μάλια, στην ανοικτή θάλασσα του Κρητικού Πελάγους. Βρίσκεται 37 χιλιόμετρα Ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου.

Καλαμάκι

kalamaki900x600

Η αμμουδερή αυτή παραλία βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον μικρό παραθαλάσσιο οικισμό Καλαμάκι, στην ανοικτή θάλασσα του κόλπου της Μεσαράς. Βρίσκεται 67 περίπου χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από τη πόλη του Ηρακλείου, 9 χιλιόμετρα Νότια από το Τυμπάκι και 12 χιλιόμετρα Δυτικά από τις Μοίρες.

Μάταλα

matala900x600

Η παραλία Μάταλα που βρίσκεται μπροστά στο ομώνυμο τουριστικό θέρετρο και σε μια μοναδικής ομορφιάς περιοχή της νότιας ακτής της Κρήτης, σε απόσταση 68 χιλιομέτρων Νοτιοδυτικά από το Ηράκλειο και 13 χιλιόμετρα από τις Μοίρες.