Η περιοχή των Χανίων διαθέτει ονειρικές παραλίες (415 χλμ. ακτές) από τις οποίες πολλές είναι οργανωμένες ως ακτές λουομένων και συνδυάζονται με τις εξαιρετικές ξενοδοχειακές μονάδες που υπάρχουν εκεί. Οι παραλίες της Νέας Χώρας, της Χρυσής Ακτής, των Αγ. Αποστόλων, της Αγ. Μαρίνας, του Πλατανιά, του Γερανίου, της Κισάμου, του Μπάλου, των Φαλασάρνων, της Ελαφόνησου, της Παλαιόχωρας, της Σούγιας, του Λουτρού, του Φραγκοκάστελου, των Σφακίων, του Μαραθίου, των Καλυβών, της Γεωργιούπολης, του Καβρού, της Αλμυρίδας αποτελούν μικρό μόνο μέρος από τις αγαπητές των Χανίων.

Άγιοι απόστολοι-Αγία Μαρίνα-Πλατανιάς

agioiapostoloi

Οι παραλίες αυτές βρίσκονται στον δρόμο προς τον Κίσσαμο και κανείς μπορεί να τις επισκευθεί είτε χρησιμοποιώντας υπεραστικό λεωφορείο, είτε με αμάξι.

Μπάλος-Γραμβούσα

balos

Στη δυτική, εξωτερική πλευρά της χερσονήσου υπάρχει η καταπληκτική παραλία του Μπάλου. Η παραλία αυτή είναι πλατιά, με πολύ ψιλή λευκή και κόκκινη άμμο, ενώ σε κάποιο σημείο σχηματίζει και μια μικρή λιμνοθάλασσα. Απέναντι από τον Μπάλο είναι ορατά δυο νησάκια, η ήμερη και η άγρια Γραμβούσα.

Φαλάσαρνα

falassarna

Η Φαλάσαρνα είναι μια εκπληκτική παραλία στο δυτικό άκρο της Κρήτης – απέχει 17 km από τον Κίσαμο (Καστέλι).

Γεωργιούπολη

georgioupoli

Η Γεωργιούπολη είναι μια τεράστια παραλία, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πριν από το Ρέθυμνο. Η αμμώδης αυτή παραλία, εκτείνεται σε μήκος που αγκίζει τα 10 km.

Λίμνη Κουρνά

limnikourna

Η λίμνη Κουρνά βρίσκεται περίπου 3 km νότια της Γεωργιούπολης. Επιτρέπεται η κολύμβηση στα καθαρά νερά της λίμνης, ενώ ενδείκνειται και το φαγητό σε μια από τις ταβέρνες που υπάρχουν στην προσιτή όχθη της λίμνης.

Καλαθάς – Σταυρός – Μαράθι

kalathas

Βόρεια από την πόλη των Χανίων, στο Ακρωτήρι, υπάρχουν οι τρεις πολύ όμορφες και καθαρές παραλίες, ο Καλαθάς, ο Σταυρός και το Μαράθι.

Ελαφονήσι

Elafonisi

Το Ελαφονήσι βρίσκεται στη δυτική Κρήτη, 75 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά από τα Χανιά. Το Ελαφονήσι είναι μικρό νησάκι 200 μέτρα από την ακτή και ανάμεσα τους περικλείεται ρηχή λιμνοθάλασσα.